Reakcia na rastúci trh

Spoločnosť Clarios na nadväzuje na činnosť výrobcu autobatérií, predtým známy ako Johnson Controls Power Solutions, využije areál s plochou 22 100 štvorcových metrov skladových a 1300 štvorcových metrov kancelárskych priestorov ako nové centrum pre stále rastúci trh vo východnej Európe.

V súčasnej dobe je vybavená batériami vyrobenými firmou Clarios jedna tretina všetkých automobilov na svete. S týmto vstupuje spoločnosť Clarios (predtým Johnson Controls Power Solutions) do novej fázy rastu a presúva sa do Goodman Mladá Boleslav Logistics Centre.

Vzhľadom k tomu, že je Mladá Boleslav automobilovým centrom Českej republiky a jedným z popredných centier automobilového priemyslu v Európe vôbec, Goodman Mladá Boleslav Logistics Centre bolo pre spoločnosť Clarios jasnou voľbou, keď sa rozhodla rozšíriť svoje aktivity na trhu strednej a východnej Európy.

Sklad pojme viac ako 30 tisíc paliet, pracuje v ňom vyše 120 zamestnancov a dokáže pokryť zásoby až 1,5 milióna batérií. Konštrukcia skladu bola navrhnutá v súlade s najvyššími štandardmi v oblasti životného prostredia, bezpečnosti práce a požiarnej ochrany, ako sú Tapa C, FM Global HPR. Sklad má certifikát udržateľnosti LEED v4.

Dôraz na bezpečnosť

S ohľadom na povahu uskladneného tovaru a látok spoločnosť Clarios požiadala renomovanú poisťovňu FM Global, aby sa podieľala na návrhu a zabezpečila úroveň ochrany HPR (vysoko chránené riziko) vrátane protipožiarnych stien, ktoré majú trojhodinový odpor proti ohňu. Budova je tiež v súlade so štandardmi TAPA (Transported Asset Protection Association), čo zaisťuje najvyššiu úroveň bezpečnosti skladovania.

Certifikácia LEED v4 zaručuje, že projekt spĺňa najvyššie požiadavky na trvalú udržateľnosť a ochranu životného prostredia. Spoločnosť Goodman počas projektovej fázy a samotnej výstavby využila inteligentnej simuláciu toku energie, ktorá umožnila predpokladané zníženie prevádzkových nákladov na energiu o 36,5% v porovnaní so štandardnou budovou. Okrem toho sa predpokladá, že spotreba pitnej vody bude nižšia o 50% a dažďová voda môže pokryť v období štandardných zrážok 100% splachovanie toaliet.

Ďalšie investície do rozvoja

Okrem riadenia zásob sa v distribučnom centre Plazy vykonáva etiketovanie, nabíjanie batérií a príprava kusových zákaziek. Distribučné centrum má uzavreté dlhodobé zmluvy s viacerými dodávateľmi. V priebehu najbližších piatich rokov sa na jeho rozvoj plánujú investície vo výške 35 miliónov eur.

Clarios vznikol tento rok v máji premenovaním divízie batérií Johnson Controls po jej predaji obchodnej firme Brookfield Business Partners. Clarios má výrobné závody v mnohých krajinách, jedným z nich je aj továreň v Českej Lípe.

Jan Palek, Country Manager Goodman pre Českú republiku a Slovensko, hovorí: "Clarios bol vždy priekopníkom vo svete automobilových batérií a to isté platí pre našu spoločnosť z pohľadu výstavby a navrhovanie Goodman Mladá Boleslav Logistics Centre. Výsledkom našej úzkej spolupráce s Clarios sú priestory, ktoré boli ako prvé v Českej republike registrované v certifikáciu LEED v4, ale ktoré sú predovšetkým ideálnym miestom pre podnikanie Clariosu. "

 

Zdroj: http://www.solarninovinky.cz/?zpravy/2019071803/kvuli-rostouci-poptavce-po-bateriich-v-cesku-vzniklo-nove-distribucni-centrum