Počas slávnostnej ceremónie oslávila divízia Röchling Automotive otvorenie novej výrobnej prevádzky v slovenskej obci Kočovce, neďaleko Nového Mesta nad Váhom.

Spoločnosť uspokojí prostredníctvom nového závodu zvýšený dopyt po technológiách a zároveň rozšíri svoje skladové a výrobné kapacity.

Približne 80 vysokokvalifikovaných zamestnancov prevádzky bude vyrábať aktívne uzatváracie mriežky Active Grille Shutter, krycie panely pre podvozky, blatníky a vzduchové filtre pre svetových automobilových výrobcov Daimler, Jaguar Land Rover a PSA.

„Otvorenie závodu v Kočovciach znamená dôležitý strategický krok smerom k podpore našich zákazníkov prostredníctvom regionálnej výroby. Čím sme bližšie k našim zákazníkom, tým ich dokážeme lepšie podporiť”, hovorí Prof. Dr. Hanns-Peter Knaebel, predseda predstavenstva divízie Röchling Automotive.

„Vďaka rozšíreniu našich kapacít dokážeme rozdeliť činnosti medzi náš český a slovenský závod a tým optimalizovať procesy.”

Výstavba nového závodu začala v októbri 2017 a práce boli ukončené v júli 2018. Na celkovej ploche 10 000 štvorcových metrov sa nachádzajú kapacity pre výrobnú oblasť, sklad, technické zázemie ako aj administratívne priestory.

Pozemok s výmerou 50 000 metrov štvorcových otvára možnosti pre ďalšiu výstavbu v budúcnosti.

„Výroba nového závodu sa zameriava predovšetkým na nedokončenú výrobu („work in progress”, diely WIP) pre ďalšie výrobné prevádzky divízie Röchling Automotive. Z toho vyplýva, že lokalita prevádzky bola zvolená strategicky – takisto majú výrobcovia Daimler, Jaguar Land Rover a PSA závody v Maďarsku alebo na Slovensku”, hovorí Vladimír Lopušniak, riaditeľ závodu v Novom Meste nad Váhom.

Počas oficiálneho otvorenia, na ktorom sa okrem predstavenstva a vedenia spoločnosti Röchling Automotive zúčastnili aj zamestnanci, viceprezident slovenského Zväzu automobilového priemyslu, zákazníci ako aj zástupcovia miestnej tlače, mohli návštevníci zistiť viac o stratégii a technológiách spoločnosti Röchling prostredníctvom rôznych prezentácií.

Po tradičnom otváracom prestrihnutí pásky mali hostia možnosť zúčastniť sa na prehliadke nového závodu.



Zdroj: https://mytrencin.sme.sk/c/22174477/divizia-rochling-automotive-otvori-novy-zavod-na-slovensku.html